Jacqueline Wouters
 
Patchwork en Quilten

Quilt Palace en de wolmand

Burg. Veenhovenplein 1 B
7957 BA De Wijk
Tel: 0522-465055

https://quiltpalace.nl/lesprogramma-2/


Basiscursus Op de Naaimachine

U leert verschillende technieken voor het maken van patchwork op de naaimachine, daarnaast zal u veel tips krijgen hoe u de kwaliteit van uw werk kunt verbeteren.
Het is een cursus voor mensen die graag patchwork op de naaimachine willen maken, in deze lessen leer je snel en efficiënt snijden met rol mes, liniaal  en snijmat, kettingnaaien, systematisch werken.
U leert hoe je de patronen kunt doorzien, maakt verschillende blokken waaronder een log cabin en natuurlijk het precies aan elkaar zetten van de blokken .
In de cursus Machinaal Patchwork wordt gewerkt met inch maten, 90% van de gratis of gekochte patronen voor machinaal patchwork zijn gemaakt in de inch maten ,  omrekenen naar cm is zeer sterk af te raden omdat er dan altijd verschillen ontstaan en de blokken dan niet meer passend zijn.
Uiteraard krijgt u volop tips en trucs voor een goed resultaat. Na deze lessen heeft u een schitterend patchworkresultaat tevoorschijn getoverd.
De laatste besteden we aandacht aan de afwerking, hoe wordt het patchwork en quilt,
Uw eigen naaimachine moet worden meenemen, het is niet belangrijk hoe oud, of welk merk je naaimachine is; een rechte stiksteek is voldoende.
Wel moet u  een kwart INCH  naaimachinevoetje bij uw machine hebben,  dit wordt de naadtoeslag, dit voetje heeft u dus nodig  , ( op nieuwere machine kan u soms de machine instellen om een ¼ inch te naaien)

Fun with stripes

Met deze leuke techniek kun je een verrassende quilt of ander leuk project zoals een kussen of tas maken.
Het is een complex ogende quilt die snel kan worden gemaakt door stroken stof te snijden die in lijnen zijn genaaid.
De stroken stof worden genaaid met een tussenvulling en backing tegelijkertijd. Het quiltje is dan direct klaar en hoeft niet meer apart doorgequilt te worden. Snel resultaat!


Machinaal Quilten

Free motion quilten is het machinaal doorquilten waarbij je in allerlei richtingen kunt stikken en zelf de grootte en richting van de steken moet maken. Het transport van de naaimachine staat uit, waardoor u vrij kunt bewegen met uw werk.
Machinaal quilten met de naaimachine kan een goed alternatief zijn voor het handquilten.
We beginnen met de voorbereiding voor het machinaal quilten en leren o.a. het overnemen van het quiltpatroon op de stof en het instellen van de naaimachine.  Daarna gaan we quilten uit de “vrije hand”.  We gebruiken een stopvoetje of een meander voetje en moeten zelf “sturen”.
Niet alleen het ‘meanderen’ komt aan bod, maar ook allerlei andere motieven en patronen gaan we uitproberen.
Neem uw eigen naaimachine mee en ontdek de wereld van het machinaal quilten. U krijgt huiswerk om thuis te oefenen. Na deze 2-daagse cursus heeft u de smaak vast te pakken!


Vrolijke koe/vrolijke dames

Deze dagworkshop ga je schilderen met stofjes.
Je kunt kiezen om de vrolijke dames in de auto te maken, of een vrolijke koe.
Iedereen kan in deze quilt zijn of haar creativiteit kwijt en aan het einde van de workshop zul je versteld staan van het vrolijke eindresultaat. Je kunt met de hand of met de naaimachine werken, het is geschikt voor de beginnende of gevorderde quilter.

cursus-dikke-dames-
cursus-dikke-dames-
vrolijke koe
vrolijke koe
Vrolijke-Koe-3-kl
Vrolijke-Koe-3-kl