Jacqueline Wouters
 
Patchwork en Quilten

Anneliefs

Zuiderdiep 74

9521 AV Nieuw Buinen

0652132430
info@anneliefs.nl

Opgave:  https://www.anneliefs.nl/c-4147702/cursussen-workshops-bom/

Basiscursus met de hand

beginners cursus patchwork en quilten
steeds meer mensen worden besmet met het quiltvirus en ontdekken hoe leuk het is om met creatief bezig te zijn met stof
Door deze cursus te volgen voorkom je veel beginnersfouten, leer je veel tips en trucs EN zie je gelijk resultaat.
INFO: Patchwork is het aan elkaar zetten van verschillende stukjes stof.
Quilten is het doorpitten, van de patchwork- laag met tussenvulling en een achterkantstof op de hand met een speciale quiltsteek.
Tijdens deze cursus maak je  kennis met het patchwork en quilten op de traditionele manier, in de lessen wordt met de hand gewerkt. 


Basis cursus met de naaimachine

Tijdens deze cursus leer je verschillende technieken voor het maken van patchwork op de naaimachine.
in deze lessen leer je  hoe je snel en efficiënt je stoffen kunt snijden met rol mes, liniaal  en snijmat,  je leert kettingnaaien en systematisch werken, natuurlijk krijg je ook bij deze cursus tijdens de les veel tips en trucs om makkelijk te werken en je eindresultaat nog mooier te maken.
Je leert hoe je patronen "ziet", maakt verschillende blokken waaronder een log cabin en natuurlijk het precies aan elkaar zetten van de blokken .
In de cursus Machinaal Patchwork wordt gewerkt met inch maten, 90% van de gratis of gekochte patronen voor machinaal patchwork zijn gemaakt in de inch maten ,  omrekenen naar cm is zeer sterk af te raden omdat er dan altijd verschillen ontstaan en de blokken dan niet meer passend zijn.
Het is een cursus voor beginners en gevorderden, ook voor degene die na het met de hand patchwork naaien  het nu op de naaimachine willen leren zeker omdat dit twee totaal verschillende technieken zijn.
Tijdens deze cursus werk je op je eigen naaimachine, welk merk of hoe oud je machine is maakt niet uit. een rechte stiksteek is voldoende
Wel belangrijk is:  dat je een  kwart INCH  naaimachinevoetje bij je machine hebt
dit wordt de naadtoeslag, dit voetje is  dus echt nodig  ,(tenzij je de naald van je naaimachine kunt verzetten naar 1/4 inch naad)

Schotse Hooglander

Deze dagworkshop is het schilderen met stofjes om de Schotse Hooglander te maken. Dit kan met gebruik van Felle kleurtjes, maar is ook mooi met rustiger kleurenIedereen kan in deze quilt zijn of haar creativiteit kwijt en aan het einde van de workshop zult u verstelt staan van het vrolijke eindresultaat.

U kunt met de hand of met de machine werken.

 
Machinaal Quilten

 Machinaal quilten met de naaimachine kan een goed alternatief zijn voor het handquilten.
We beginnen met de voorbereiding voor het machinaal quilten.
We leren o.a. het overnemen van het quiltpatroon op de stof en het instellen van de naaimachine.
Daarna gaan we quilten uit de “vrije hand”. We gebruiken een stopvoetje en moeten zelf “sturen”.
Het zogenaamde ‘Vrij Machinaal Quilten’ (Free Motion Quilting): door het transport van uw naaimachine uit te schakelen kunt u ‘uit de vrije hand’ op allerlei manieren uw quilt ‘quilten’.
Niet alleen het ‘meanderen’ komt aan bod, maar ook allerlei andere motieven en patronen gaan we uitproberen.
 AnneliefsOp de cursus maken we  voor les 2 een irisch chain quilt van 9 blokken,  die in totaal 45 bij 45 cm of 18 bij 18 wordt.
en elk vak gaan we anders quilten, op deze manier leert u hoe u de geleerde technieken in de praktijk kunt gebruiken.
Bijzonderheden: Een speciale naaimachine is niet nodig, maar kijk in de handleiding of raadpleeg uw vakhandelaar of uw machine de mogelijkheid voor ‘meanderen’ of ‘stoppen’ heeft. Machines van bijvoorbeeld Aldi, Lidll of Blokker zijn niet geschikt.
2 hele dagen.
Sew Kind of wonderful linialen

skw-QCR-Mini-Runner
skw-QCR-Mini-Runner
SKW-mini-ric-rac-267x300
SKW-mini-ric-rac-267x300
SKW-mini-ornament
SKW-mini-ornament
Skw-linialen-300x151
Skw-linialen-300x151

Tijdens deze workshop dag gaat u aan de slag met de boeken en/of patronen van Sew Kind of Wonderful én met de daarbij passende speciale Wonderful Curve Ruler.
De ontwerpen van Sew Kind of Wonderful zijn gericht op het naaien van ronde vormen op de naaimachine.
U kiest zelf een door ons aangeboden (gratis) patroon uit van de Sew Kind of Wonderful serie

Stapsgewijs gaat u deze uitdagende techniek op deze workshop dag  leren en krijgt u uitleg over de vele mogelijkheden met deze liniaal.
Enige ervaring met patchwork is nodig.

Olifant

FDeze quilt is genoemd naar het Indiase ‘Holi’-festival dat kleur en het delen van liefde viert. Dit is een eenvoudige maar ingewikkelde kunstquilt die een olifant in vele kleuren weergeeft met prachtige fel gekleurde stoffen  en zal het voor iedereen een indrukwekkende showcase in je huis zijn.
Het populaire Holi Ganesha olifant quilt -ontwerp van Madi Hastings 30 x 40 inch en is perfect als wanddecoratie of als middelpunt van een quilt. Voeg eenvoudig samengevoegde blokken of randen rond het middenstuk toe om een quilt voor op bed te maken.
“Holi Ganesha” is een samensmelting van “Holi Festival”, een Indiaas kleurenfeest en “Ganesha”, het hindoeïstische woord voor olifant en een symbool van geluk.
In overleg met de ontwerpster hebben wij toestemming om met dit ontwerp les in geven,
U kunt het patroon via ons kopen of zelf digital aanschaffen
Flower Power

Probeer alle soorten steken wat uw naaimachine te bieden heeft!

Decoratieve  steekopties op uw machine met de verschillende soorten garens in dikte en kleurverloop kunt u gebruiken om deze te verwerken in prachtige appliqué bloemen en bladeren.
Doe met me mee om te leren hoe je je eigen, unieke quilts kunt maken op je eigen naaimachine. Elke naaimachine heeft decoratieve steken op de machine die u waarschijnlijk nooit gebruikt, dit is de workshop waar u daarmee aan de slag gaat.
Huntertwasser quilt

Friedensreich Hundertwasser (15/12/1928 – 19/02/2000) was een Oostenrijkse schilder, architect en ecoloog.
Op zevenjarige leeftijd certificeerden de tekenleraren op school hem “Buitengewoon gevoel voor vorm en kleur”.   Zijn architectuur kent ook geen hoeken, randen of rechte lijnen – in plaats daarvan zijn het bonte gevels, rondingen, uivormige koepels , groendaken en bomen.  De vloeren kunnen hellend of golvend zijn, er zijn veelkleurige pilaren en uienkoepels, onregelmatige gevels met ronde lijnen.
“Bouw” zelf Hundertwasser-huizen met verschillende stofjes in  verschillende maten,  verschillende uienkoepel met dekkende of temperakleuren omgezet in fantasierijke Hundertwasser-structuren.

Er is een basis ontwerp 50/50 cm waarop u verder kan werken maar ook kunnen wij u ondersteunen om uw eigen Ontwerp van de Hundertwasser te maken.

u kunt met de hand of met de machine werken.
Aplicatie Workshop

Bij deze workshop krijgt u met de hand verschillende varianten van appliqueren aangeboden zoals Needle Turn, gebruik van H250 maar ook met freezer paper , met festonsteek en vliesofix , leren we om een mooi steeltje te maken
Op deze dag gaan wij starten met een patroon om met verschillende applicatie technieken een quiltje te maken.
Wij starten op deze dag waarna u het quilt project thuis kan afmaken, geschikt voor beginners.